Bo de Lange

 

Ons team bestaat uit een groot aantal diëtisten en het team blijft groeien. Hartstikke gezellig natuurlijk! Maar het wordt eens tijd dat wij ons voorstellen aan jullie. Beter laat dan nooit, toch? Dit doen we door maandelijks een diëtist kort te interviewen met leuke leefstijlgerelateerde vragen. Zo kom je meer te weten over jouw Voe-diëtist. Vandaag beantwoordt Bo de Lange een aantal vragen.

 

Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

Ik ontbijt vrij standaard met kwark, verschillende noten, fruit en nog een toevoeging van chiazaad en cacao nibs. Op de dagen dat ik vrij ben, eet ik vaak iets van eieren, geroosterd volkorenbrood en avocado. Koffie of thee kan niet ontbreken natuurlijk. Vaak neem ik ze beide, omdat ik niet kan kiezen!”

 

Wat vind je het leukst aan diëtist zijn?

Zodra een cliënt mooie stappen maakt, ben ik blij. Als ze bijvoorbeeld een bewegingsactiviteit hebben gevonden die ze leuk vinden of als ze de keuken in zijn gedoken voor nieuwe recepten. Het leukste vind ik wanneer iemand met klachten (bijvoorbeeld buikklachten) bij mij is gekomen en door aanpassing in voeding en leefstijl hier vanaf is gekomen.”

 

Welk product heb je altijd op voorraad in huis?

Er zijn meerdere producten die ik altijd in huis heb. Ik ben een groot avocado gebruiker. Ik denk wel dagelijks. Ook eieren, noten, en courgette zijn altijd aanwezig. Daar kan je zoveel kanten mee op!”

 

Hoe kijk jij tegen voeding aan?

Zelf ben ik een echte Bourgondiër, ook vanuit huis uit. De lekkerste kaasjes en een goede fles rode wijn werden, voor zo ver ik mij kan herinneren, vroeger al op tafel gezet (uiteraard was de wijn toen niet voor mij). In onze cultuur hoort “gezellig borrelen” er echt bij en ik begrijp dan ook als geen ander hoe lastig dit kan zijn in combinatie met bepaalde doelen van cliënten. Leuk om hier een tussenweg in te zoeken zodat het bereiken van doelen en sociale gezelligheid samen gaan!”

 

Wat vind je belangrijk als diëtist?

Ik vind het belangrijk om de cliënt een actieve rol te geven in de behandeling en zo de zelfmanagement te verhogen.”

 

 

Ben je benieuwd wie de volgende diëtist zal zijn? Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven! Heb je het vorige interview gemist? Klik hier om het te lezen.

 

 

I.v.m. het coronavirus vinden veel consulten nog telefonisch plaats.
Geleidelijk zijn er weer meer consulten mogelijk op locatie.
U wordt daarover dan altijd door ons geïnformeerd.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.