Jolijn Velema

 

Ons team bestaat uit een groot aantal diëtisten en het team blijft groeien. Hartstikke gezellig natuurlijk! Maar het wordt eens tijd dat wij ons voorstellen aan jullie. Beter laat dan nooit, toch? Dit doen we door maandelijks een diëtist kort te interviewen met leuke leefstijlgerelateerde vragen. Zo kom je meer te weten over jouw Voe-diëtist. Dit keer is Jolijn Velema aan de beurt.

 

Welke hapjes serveer je op een feestje?

“Op een feestje serveer ik altijd een schaal met rauwkost, zoals komkommer, tomaat, paprika en worteltjes, en kaas en kipspiesjes. Als dip voor de rauwkost gebruik ik vaak hummus.”

 

Wat is het mooiste resultaat dat je met een cliënt hebt behaald?

“Poeh, moeilijk kiezen! Gelukkig zijn er veel mooie resultaten behaald. Ik kan erg blij worden als iemand graag in gewicht wil toenemen en dit dan ook lukt. Het trotse gezicht van de cliënt doet mij dan ook erg goed. Ook verschillende darmklachten die we samen met voeding weten op te lossen zijn echt succesverhalen die mij bijblijven. Zo zie je maar weer wat voeding voor belangrijk onderdeel is!”

 

Welke producten heb je altijd op voorraad in huis?

“Melk! Ik ben een echte melk liefhebber, het liefst elke avond een glas bij de warme maaltijd. Mijn vrienden vinden het maar een gekke gewoonte. Ook heb ik altijd smeerkaas, snoeptomaatjes en crackers in huis.”

 

Waar komt jouw passie voor voeding vandaan?

“Op de middelbare school vond ik biologie altijd een heel interessant vak. In eerste instantie wilde ik dat ook gaan studeren, maar het verteringsstelsel mij het meest bleef interesseren. Hierdoor heb ik de keuze gemaakt om voeding en diëtetiek te gaan studeren.”

 

Wat vind je belangrijk als diëtist?

“Ik vind het heel belangrijk om samen met de cliënt een passend schema te maken waar de cliënt zich ook goed bij voelt en wat haalbaar blijft. Wanneer ik als feedback van de cliënt te horen krijg dat het niet als een dieet voelt, denk ik dat ik mijn belangrijkste doel heb bereikt.”

 

Ben je benieuwd wie de volgende diëtist zal zijn? Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven! Heb je het vorige interview gemist? Klik hier om het te lezen.

 

 

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie. Op uw verzoek kan het consult ook worden omgezet naar een telefonisch consult.

LET OP: Op veel locaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.