Herfstontbijt:

met appel,amandelen en kaneel

De blaadjes vallen van de bomen en de donkere dagen zijn weer aangebroken. Het is herfst!
Hoogste tijd om daar het ontbijt op aan te passen. Hieronder staat een recept voor een goede start van je dag met echte herfstsmaken.

 

Ingrediënten:

  • 1 zoete appel
  • 20 amandelen
  • 1 tl kaneel
  • 250 ml Magere Franse kwark
  • 30 gr havermout

 

Bereidingswijze:

1. Schil de appel en snijdt deze in stukjes. 2. Doe de helft van de Magere Franse kwark in een glas, voeg dan een laagje havermout toe en daarbovenop een laagje appels met een paar amandelen. 3. Herhaal stap 2 voor een extra verleidelijk ontbijtje. 4. Als topping doe je er een laagje kaneel overheen. 5. Geniet van je herfstontbijt!

Tip! Je kunt deze variant ook heerlijk maken met aardbeien.

 

Voedingswaarden

Per glas:

energie: 597 kcal
vet: 25,5 gram
(verzadigd vet: 2,4 gram)
koolhydraten: 52,6 gram
vezels: 7,4 gram
eiwitten: 34 gram